Shiatsu

Therapeuten in Amsterdam Noord en omgeving

Bent u therapeut en heeft u een praktijk in Amsterdam Noord of omgeving. Plaats hier dan de gegevens van uw praktijk. contact

 

 

         TAO, Praktijk voor Shiatsu  

         Elma Kleijwegt

         Zeilmaker 56

         1121 MJ Landsmeer

         020 - 482 0578

         06 - 2005 6040

         info@tao-shiatsu.nl

         www.tao-shiatsu.nl

 

       Praktijk voor Shiatsutherapie

 

 

 

Wat is shiatsu?

Shiatsu is een diep ontspannende drukpuntmassage die de balans van lichaam en geest herstelt. Allerlei klachten kunnen hiermee worden behandeld, zoals burn-out, rsi, spijsverteringsproblematiek, astma, gewrichtsklachten als reuma en artrose, chronische spierpijn, menstruatieklachten en rug- en nekpijn. Shiatsu geeft goede resultaten bij vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, duizeligheid en slapeloosheid. Ook bij emotionele klachten zoals verdriet of depressie kan shiatsu goed ondersteunen.

 

Shiatsu betekent 'druk met de vingers'. Deze vorm van massage is ongeveer drieduizend jaar geleden ontstaan in China en verder ontwikkeld in Japan. Het uitgangspunt is dat er verschillende meridianen of 'energiekanalen' door het lichaam lopen. Bent u lichamelijk of geestelijk uit balans en heeft u klachten, dan is er meestal sprake van een verstoring op één of meerdere meridianen. Door met de duim of handpalm bepaalde drukpunten op de meridianen te masseren, en door het lichaam op verschillende manieren te strekken, kan de energie in die meridiaan beter doorstromen. Zo wordt het zelfgenezend vermogen aangesproken en komen lichaam en geest weer in balans. Shiatsu werkt vanuit de holistische gedachte: lichaam en geest vormen een eenheid en kunnen elkaar beïnvloeden. Daarom heeft shiatsu vaak persoonlijke groei als gevolg: het zelfbewustzijn neemt toe.

 

Shiatsu bij kinderen

Ook voor kinderen – van baby tot puber – kan shiatsu veel betekenen. Met shiatsu zijn verschillende problemen goed te behandelen: berg, allergieën, eczeem, darmproblemen (krampen, diarree), longproblemen, bedplassen, problemen met de weerstand, drukke kinderen, slaapproblemen. Soms hebben deze klachten een emotionele oorzaak. In de puberleeftijd kan shiatsu ondersteunen bij hormonale processen en depressie of andere emotionele problemen waarmee jongeren soms worstelen.

 

Adviezen

Naast shiatsu krijgt u ook adviezen over voeding, leefwijze of lichaamsbeweging. Daarmee kunt u zelf aan de slag om uw energieniveau in de toekomst op peil te houden.

 

Vergoeding

Omdat TAO is aangesloten bij Zhong (registratienummer 171164008764), de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde, worden de consultkosten à € 80,- door verschillende zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.

 

Voor meer informatie:

TAO, Praktijk voor Shiatsu

Elma Kleijwegt

Zeilmaker 56

1121 MJ Landsmeer                        

020 - 482 0578

06 - 2005 6040

info@tao-shiatsu.nl

www.tao-shiatsu.nl

Inloggen
gezondheidswinkelamsterdam.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!